Menu

Senaste kommentarerna

Följ Bergsbloggen

bloglovin

Följ Bergsbloggen

Följ Bergsbloggen via email

Fyll i din emailadress, så får du uppdateringar via din mailbox

Gör som 1 annan, prenumerera du med.

Bergsledare.com på Facebook

Klicka på bilden

Klicka på bilden

Besökare:


Hit Counter provided by Los Angeles Windows

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Jag har kramat en skugga

24 juli, 2011 - Author: Lars Roslund - Comments are closed

Jag har kramat en skugga

Publicerat den 21 Maj, 2011 12:41 AM

Jag blev, på ren skånska, jäkligt förbannad!

Jag utför ideellt arbete – jag tänker inte säga för vem! – och ikväll fick jag ett email som berättade att det hade blivit ändrade rutiner i det område, som jag har ansvaret för. Beslutet var redan fattat! Jag reagerade direkt! Borde inte jag, som huvudansvarig blivit informerat först? Inte för att jag tycker att beslutet är fel på något vis – det är skitbra, men det minsta man kan begära är väl att man, som berörd i första hand, blir informerad innan ALLA får veta! Jag kastade mig över Thunderbird och skrev ett argt email…..

….sen kom ångesten!

Ilskan förvandlades plötsligt till ångest. Vad har jag gjort? Jag har precis skickat ett argt email till mina ”chefer” och vad jag vet finns det ingen ”ångra”-knapp i email-programmen (Nobelpriset till den som uppfinner det!). Varför blev jag så förbannad? Det är ju en jättebra ändring och det är ju trots allt inte jag, som bestämmer! Och varför mår jag så dåligt nu?

Det är då jag faktiskt får nytta av vad jag har lärt mig under de senaste sex åren. Först bara sitter jag och tillåter mig må dåligt, utan att för den sakens skull må dåligt av det också och efter en stund känns det mycket bättre. Det är då det går upp för mig att så har det varit hur många gånger som helst i mitt liv. Beslut som berör mig har fattats över mitt huvud massvis av gånger i mitt liv, ända sen SYOn i nionde klass sa till mig ”Du som är så duktig i skolan SKA så klart gå den naturvetenskapliga linjen” och så var det färdigdiskuterat och jag min mes bara nickade och kastade bort 3 år av mitt liv…

Kram på dig jädrans skugga – jag vet att du inte kommer att försvinna denna gången heller – men nästa gång du dyker upp kanske jag inte blir lika förbannad.

(Fast jag tycker ändå att jag borde blivit informerad först!)

Categories: Annat


Hit Counter provided by Los Angeles Windows