Menu

Senaste kommentarerna

Följ Bergsbloggen

bloglovin

Följ Bergsbloggen

Följ Bergsbloggen via email

Fyll i din emailadress, så får du uppdateringar via din mailbox

Gör som 1 annan, prenumerera du med.

Bergsledare.com på Facebook

Klicka på bilden

Klicka på bilden

Besökare:


Hit Counter provided by Los Angeles Windows

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Resan del 3

24 juli, 2011 - Author: Lars Roslund - Comments are closed

Andarnas jul.

Nu var det alltså dags igen, inte bara ett medium, utan två på en och samma gång. Evenemanget ägde rum på ett hotell i Malmö. 2 storseanser, musikunderhållning och mat. Att det dessutom var vegetarisk buffé tyckte jag var pricken över i. Alla dessa människor trodde inte bara på sagor – de åt konstig mat också! Drygt 700 förväntansfulla människor och jag satt i en stor sal och väntade. Så var det då dags, den konstige engelsmannen äntrade scenen tillsammans med en liten försynt flicka. ”Good evening and welcome” sa han. ”Godkväll och välkomna” sa flickan. Hon hette Viktoria och var hans tolk. Terry förklarade att det var inte han, utan hans team, som bestämde vem som skulle komma under kvällen. ”Det är ju bra, att bortförklara i förväg”, tänkte jag,” så slipper han göra det när ingen förstår ett dugg” och så började han: ”Does anyone recognize grandmother Astrid or Asta on the other side?” och Viktoria översatte. Terry var både rolig och underhållande tyckte jag efter ett tag och tänkte att jag nog skulle härda ut eftermiddagen ändå. Lite konstigt var det ju trots allt också, att Terry visste att den där mannen, precis som jag, hade blivit ditlurad av sin hustru, men hur i hela friden kunde han veta om hans onda knä? Helt plötsligt vände sig Terry till en ung man, som satt precis framför oss. En kompis från andevärlden hade ett budskap till honom. När Terry sa till den unge mannen att det var dags att byta skrivare till datorn, för den han hade var på väg till andra sidan, blev jag lika häpen, som den unge mannen. Hur i helskotta kan den där Terry veta såna saker? Jag satt alldeles förstenad och lyssnade. Kunde det kanske ligga nåt i alla de där historierna i alla fall? Kan man verkligen prata med döda människor? Jag kände mig omtumlad och förvirrad. Eftermiddagens verkliga snyftare var när en liten pojke på andra sidan kom till sina föräldrar och frågade om sin röda leksaksbil. Då var det inte många torra ögon i salongen. Det var egentligen inte vad Terry sa, utan reaktionen hos framför allt pappan, som verkligen satte igång hjärnverksamheten. Hur i helskotta kunde Terry veta om den där röda leksaksbilen? Det är faktiskt den där leksaksbilen, som fick förnekaren i mig att förvandlas till åtminstone en tvivlare! Efter den vegetariska buffén, som förresten smakade alldeles utmärkt, var det Bennys tur och helt plötsligt tyckte jag att det var väldigt intressant.

Vad Inger och jag sa till varandra under bilturen hem, har jag inte det minsta minne av, men när vi kom hem satt jag som klistrad vid datorn och googlade och läste och innan kvällen var slut hade jag skickat ett email till Fanthyttan och anmält vårt intresse till sommarkursen senare samma år. Dessutom beslutade Inger och jag att vi skulle gå på var sin privatsittning. Det var alldeles för långt till Terry och dessutom tog han inte emot fler, stod det på hans hemsida, så Inger lovade att hon skulle ringa och beställa tid hos Benny dagen efter. Det visade sig att Benny hade nästan ett halvårs kö, så vi fick tid i maj månad nästkommande år, Inger först och jag en vecka senare. Jag fick svar på mitt mail från Fanthyttan, där Ingela beklagade att bägge sommarkurserna, precis som alla andra kurser, tyvärr var fullbelagda och desperat svarade jag att vi var intresserade av att gå vilken kurs som helst så om de skulle få nåt återbud fick de gärna höra av sig. Jag var helt enkelt tvungen att veta mer! jag letade förtvivlat efter det sista halmstråt. Inte kunde väl jag haft fel i hela mitt liv? Hela min livsbild håll ju på att bli omkullkastas! Min sista chans var helt enkelt att åkt till Fanthyttan och försöka komma på hur den där märklige mannen lurat så många människor och nästan hade fått dit mig också! Mit livs viktigaste uppdrag: Att avslöja Terry Evans som bluff!

Categories: Resan


Hit Counter provided by Los Angeles Windows