Menu

Senaste kommentarerna

Följ Bergsbloggen

bloglovin

Följ Bergsbloggen

Följ Bergsbloggen via email

Fyll i din emailadress, så får du uppdateringar via din mailbox

Gör som 1 annan, prenumerera du med.

Bergsledare.com på Facebook

Klicka på bilden

Klicka på bilden

Besökare:


Hit Counter provided by Los Angeles Windows

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Resan del 6

24 juli, 2011 - Author: Lars Roslund - Comments are closed

Berget

Helt plötsligt tror jag att jag var den i familjen, som var mest entusiastisk över allt detta, men sen å andra sidan hade ju Inger läst massvis av böcker i ämnet och jag inte en ända. Jag frågade Inger om hon kunde välja ut en bra bok åt mig och hon sa ”Varför läser du inte Terrys bok Berget, nu innan vi åker dit?” och det var så klart en alldeles utmärkt idé. Dessutom var boken så där lagom tjock och skriven med ganska stor text, så den skulle man ju säkert klara av på ett par dagar.

Första delen av boken handlar om Terrys uppväxt och var väldigt intressant och lika lättläst, som vilken roman som helst. Sen började karln skriva om nåt berg och möte med en Grey Owl som både verkade vara en uggla och en indian på samma gång och då fattade jag absolut ingenting! Jag funderade allvarligt på hur mycket den ganska svåra uppväxten påverkat Terrys hjärna eller om hans sjukdom hade satt sig mer än på hans öga. Detta var mannen vi skulle gå kurs hos! Han verkade ju vara alldeles knäpp! Jag var mer konfunderad än nånsin. Efter att ha läst halva boken gav jag upp och tänkte att den boken ska jag ALDRIG läsa fler gånger! (HAHA! – TRODDE JAG!)I vår boksamling hittade jag en annan bok, ”Lär dig meditera”, eller nåt sånt hette den. Tydligen skulle vi meditera uppe i Fanthyttan och då skulle det ju vara bra att ha provat på det innan vi åkte dit. ”Slappna av, slut ögonen tänk på ingenting och bara var” stod det. Vaddå bara var? Och hur i allsindar skulle man låta bli att tänka? Detta gjorde mig inte ett dugg klokare. Jag satt där på mitt rum, med ett par tända ljus och blundade och kände mig jättefånig och funderade på vad jag skulle laga till middag. Det här var kanske ingenting för mig, för jag fattade inte ett dugg och resan till Fanthyttan och Terry Evans närmade sig med stormsteg…..

Categories: Resan


Hit Counter provided by Los Angeles Windows