Menu

Senaste kommentarerna

Följ Bergsbloggen

bloglovin

Följ Bergsbloggen

Följ Bergsbloggen via email

Fyll i din emailadress, så får du uppdateringar via din mailbox

Gör som 1 annan, prenumerera du med.

Bergsledare.com på Facebook

Klicka på bilden

Klicka på bilden

Besökare:


Hit Counter provided by Los Angeles Windows

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Så började det

24 juli, 2011 - Author: Lars Roslund - Comments are closed

Min första tid som Bergselev

Publicerat den 25 Maj 2011 1:51 AM

I kväll var det sista gången på ”terminen” för den ena av mina BM-grupper, den andra gruppen har sin avslutning nästa vecka. sammanlagt har jag nu haft 6 grupper – 4 sedan jag blev diplomerad och de 2 första under min utbildningstid. Om sanningen ska fram hade jag ju bara EN grupp under utbildningen, eftersom den innehåll samma personer bägge omgångarna.

Jag kommer ihåg hur det började. Uppe i Fanthyttan fick förmodligen de flesta av oss en smärre chock, när Terry sa under 4:e träffen (av 6) att nu var det dags att få ihop folk till våra grupper. Bara så där! Jag tror att alla trodde att vi först skulle göra den teoretiska delen klart innan vi började med praktiken. Själv var jag mitt uppe i den största ombyggnaden i världshistorien på jobb och tänkte först att ”det kommer ALDRIG att gå” – men det är ju klart att det gjorde!

Hur i helskotta skulle jag få ihop en meditationsgrupp? Jag satte upp en lapp på jobb, annonserade på Blocket! och så fick vi ju alla vara med på Terrys hemsida under ”Bergsledare under utbildning” och dessutom, så rekomenderar Terry personer, som han tycker borde gå i BM-grupp, på sina kurser. Efter en ganska kort tid hade jag 8 intresserade och det var precis det antal vi blivit tipsade att skrapa ihop – ”intervjua 8 personer – en kommer att falla bort – 7 när gruppen startar – en kommer att hoppa av under resans gång – en kommer att vara frånvarande per gång – så har du 5 i din BM-grupp” sa mina lärare.

Den inledande ”intervjun” innebär att jag och den sökande träffas och får ”känna av varandra”. Dessutom får den sökande skriva under ett tysthetslöfte och bl a att han/hon inte använder droger eller stark medicin, för det hör inte alls hemma ihop med BM. Vem av de sökande som skulle falla bort under intervjuerna stod snart klart, när en tjej sa till mig ”Jag är transmedium, är det säkert att du kan få tillbaka mig, om jag kommer i trans?” ”Händer det ofta” frågade jag. ”Det har aldrig hänt, men OM det händer. Jag har gått kurs hos X.X. och lärt mig” Jag förklarade att BM inte har något som helst med andevärlden och sånt att göra och att det inte var meningen att någon skulle försättas i nån trans, men att jag för säkerhets skull skulle rådfråga mina lärare. Mitt ego skrek åt mig att ta med tjejen i gruppen – vilken utmaning!, men mina lärare inkl Terry avrådde bestämt och givetvis lydde jag rådet.

Så långt hade lärarnas profetia varit rätt: Jag hade en grupp på 7 personer. Hoppade en av? Inte riktigt – en av deltagarna var bara med på hälften av träffarna. Var ytterligare en person borta per gång av annan anledning? – Nää! De andra 6 personerna var närvarande på samtliga meditationer! Utom den sista gången då den ene var på julfest med barnen eller nåt. Däremot valde en av deltagarna att sluta efter första terminen, men de övriga var lika trogna den andra. (Fyra av dessa har dessutom lika troget kommit på i princip alla träffar sen dess)

Första gången, ja… Jag var säkert mer nervös än vad deltagarna var. Kvällen innan fick jag en riktig noja – Tänk om jag inte kommer ihåg meditationen! Jag hade säkert mediterat 100 gånger själv, med vad säger Terry EGENTLIGEN på CDn? Tänk om jag ”glömmer” något! Jag skrev helt enkelt ner hela meditationen på ett A4 och plastade in det, så att jag inte skulle prassla med pappret. Jag tog t o m tiden, att tex efter 6 minuter skulle jag ha kommit till floden osv. Till sist bad jag Malou, min ena lärare om ett sista-minuten-råd och det råd jag fick var: ”Planera inte vad du ska säga eller nåt sånt. Låt allting bara komma, så ska du se att det blir bra” TACK igen, Malou!

Så, med fusklappen i ena handen och med blicken på väggklockan började jag min första BM-kväll…”Föreställ dig att du står på en äng…..”. Själv tyckte jag att det gick ganska bra för att vara första gången och när kvällen var slut kändes det bra. Den enda ”skuggtanken” som dök upp i mitt huvud var ”Tänk om DOM inte tyckte det var bra! Tänk om ingen vill komma tillbaka nästa gång” – Men det gjorde dom – allihop!

 

Categories: Bergsmeditationen


Hit Counter provided by Los Angeles Windows