Menu

Senaste kommentarerna

Följ Bergsbloggen

bloglovin

Följ Bergsbloggen

Följ Bergsbloggen via email

Fyll i din emailadress, så får du uppdateringar via din mailbox

Gör som 1 annan, prenumerera du med.

Bergsledare.com på Facebook

Klicka på bilden

Klicka på bilden

Besökare:


Hit Counter provided by Los Angeles Windows

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Resan del 12

28 juli, 2011 - Author: Lars Roslund - Comments are closed

Roliga timmen

Efter att läst om mina upplevelser från Sommarkursen kanske du tror att det bara är jobb och jobbigt att deltaga. Fel fel fel! Precis som när man gick i skolan är det nästan roligast på rasterna. Lektionsdagarna är långa, men det är rasterna också! Är det mer än en som rökar och om det är fint väder ute blir rökrutan en naturlig samlingsplats på rasterna. Dessutom ligger Byskolan i en underbar natur och jag tror att alla som har varit där har tagit en promenad ner till sjön – alldeles själv, säkert, om man före rasten fått någon av sina ömma punkter triggade av elake Terry :). Eftersom han håller i alla lektioner själv (utom en, som jag kommer att berätta om alldeles strax), så behöver han ladda batterierna mellan lektionerna. Därför är det 4 timmars lunchrast mitt på dagen och då hinner man ju lära känna kurskamraterna utanför lektionssalen också. Många skratt blir det, men också många djupa samtal.

Precis som i småskolan står det även ”Roliga timmen” på schemat på Sommarveckan! I det här fallet innebar det att vi fick ta över lektionspasset. ”Nu är det er tur att underhålla mig” sa Terry. 21 manglade hjärnor hade rådslag om vad fasiken vi skulle göra dådå. Helt plötsligt skulle man behöva vara kreativ också. En av deltagarna hade italienskt ursprung och hon lärde oss ett sång och dansnummer från det ljuvliga Italien. Herregud vad jobbigt det var men fy vad kul! Jag vet inte om det var dansen eller skratten som tog mest på krafterna! Inger och jag fick manus till en himla dålig sketch som vi skulle framföra, liggandes mitt på golvet i något som skulle vara en dubbelsäng. Fråga mig inte vad poängen var på denna oförglömliga teaterupplevelse, för det har jag för länge sedan glömt bort. Sista delen av Roliga timmen ägnade vi åt typiska svenska sällskapslekar för att visa engelske Terry hur man har kul på svenska. Vi gjorde bland annat ”Ta-en-apelsin-som-grannen-har-klämt-mellan-hakan-och-bröstet-och-skicka-vidare-till-nästa-person” och ”Haha-försök-att-ta-bollen-jag-har-mellan-mina-knän-bara-genom-att-använda-DINA-knän”. De flesta bilderna från dessa övningar passar definitivt inte att att visa här! Det ser ju inte klokt ut! Vi var allihop fysiskt totalt utmattade efter den eftermiddagen – av skratt! Jag tror att Terry efter den dagen fick en helt annan uppfattning om hur vi svenskar roar oss. ”You people are crazy” sa han!

Categories: Resan


Hit Counter provided by Los Angeles Windows