Menu

Senaste kommentarerna

Följ Bergsbloggen

bloglovin

Följ Bergsbloggen

Följ Bergsbloggen via email

Fyll i din emailadress, så får du uppdateringar via din mailbox

Gör som 1 annan, prenumerera du med.

Bergsledare.com på Facebook

Klicka på bilden

Klicka på bilden

Besökare:


Hit Counter provided by Los Angeles Windows

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Resan del 13

1 augusti, 2011 - Author: Lars Roslund - Comments are closed

Avslutning av Sommarveckan

Tänk så mycket man kan få uppleva på 5 dagar! Sommarveckan i Fanthyttan är den mest omvälvande veckan i mitt liv – om man undantar att bli pappa, förstås. Ett par saker vill jag betona extra om att gå på kurs på Byskolan:

Kurskamraterna: Aldrig har jag någonsin blivit så fullständigt avklädd och naken inför vilt främmande människor. Efter ett par dagar vet kurskompisarna mer om en, än vad nån annan gör – inklusive en själv! ”Kursarna”, inte bara dom från Sommarveckan utan från ALLA kurser, har blivit som en ”andra familj” för mig. Tyvärr blir det en familj på distans, eftersom vi ju är utspridda över hela landet – från Övertorneå i norr till Hammenhög i söder. Tur att Facebook finns. Jag har minst 45 av mina gamla kurskamrater som vän där och är säkert vän med lika många till som jag träffat i andra sammanhang runt denna magiska plats i Bergslagen.

Maten: Jag skulle kunna skriva ett eget inlägg om maten där uppe. Ingela, Carina, Siv och alla dom andra i köket för ett fantastiskt jobb. Allt görs från grunden, inga halvfabrikat där inte. Till och med sånt man brukar tycka är äckligt, smakar i alla fall ”ganska gott” i matsalen på Byskolan. Fast de allra flesta måltiderna är förstås bara så himla jäkla goda! Sex gånger om dagen sitter man och äter där uppe. Jaha tänker du – ett gäng överviktiga människor lämnar kursen efter en vecka. Men icke, sa Nicke! På sommarveckan satt jag i princip stilla på en stol hela tiden och åt sex gånger om dan – och gick ner 3 kilo! Det går åt energi att gå på kurs hos Terry!

Naturen och trädgården: För en asfalts-skåning som jag, är det så klart helt underbart att få komma ut i naturen. Fanthyttan ligger mitt i Närke, mitt i skogen, intill en sjö – Råsvalen. På sommaren kan man bada i sjön om man vill och vågar. Ett av Terrys intressen är hans trädgård och på sommarkursen hade han inte bara börjat anlägga dammen utan även börjat plantera lite växter. Självklart ville vi hjälpa till och skramlade till en blodlönn, som du kan se intill dammen om du kommer dit.

Innan man får lämna kurserna på Byskolan brukar Terry ”gå laget runt” och berätta för var och en vad han tycker är en bra fortsättning  för en. Till mig sa han att jag behövde gå nån form av personlig utvecklingskurs, den jäkla gubben! Jag? Jag hade väl inga problem med min personlighet! ;). Andra föreslog han att de skulle gå nån form av mediumutbildning eller liknande. Efter massvis av tårar och kramar var det så dags att bege sig hem igen. Vi valde att köra mellan sjöarna, via Halmstad, en tur som tog åtta timmar. Under hela denna tur sa Inger och jag inte många ord till varandra utan satt djupt försjunkna alldeles bedövade i våra egna tankar alldeles slut i huvudet.

Efter sommarkursen har jag varit på ett antal andra kurser – mer om dessa senare och snart ska jag dit igen! Visst blir det kul att jag kommer snart, Viktoria!??

Categories: Resan

Discussion (1 kommentar)

  1. by Anna-Lena Malmström

    Hade beslutat mig för att inte skaffa fb, trots försök till övertalning av mina döttrar, men då plötsligt dök det upp två filurer från Staffanstorp och vips så hade jag facebook -Hur ska vi annars hålla kontakt…….Kram


Hit Counter provided by Los Angeles Windows