Menu

Senaste kommentarerna

Följ Bergsbloggen

bloglovin

Följ Bergsbloggen

Följ Bergsbloggen via email

Fyll i din emailadress, så får du uppdateringar via din mailbox

Gör som 1 annan, prenumerera du med.

Bergsledare.com på Facebook

Klicka på bilden

Klicka på bilden

Besökare:


Hit Counter provided by Los Angeles Windows

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Resan del 15

14 augusti, 2011 - Author: Lars Roslund - Comments are closed

Meditationssöndagskvällar

Som jag tidigare berättat var jag på mitt livs första privatsittning hos Benny Rosenqvist i Malmö. Den gode Benny berättade att han hade meditationskvällar på vissa söndagar hemma i sin lägenhet och att jag var välkommen dit att deltaga. För en som precis hade upptäckt det här konstiga med andar och sånt kändes detta givetvis som en stor ära att få vara delaktig i nåt sånt. Benny berättade att deltagarna la 30 kronor per gång, som gick till vårt gemensamma (!) fadderbarn, en del skänktes till de hemlösa och en del avsattes till en ”avslutningsfest”, när terminen var över.

Första gången jag kom dit var det ungefär 20 personer i Bennys vardagsrum. Vi satt på diverse stolar i en cirkel och Benny berättade att han kunde över 100 olika meditationsformer. (Under det året jag var med provade vi säkert de flesta av dessa). Han satte på nån lämplig musik och bad oss att blunda och så började han sakta guida oss genom meditationen. Jag har inte en aning om vad han sade, för svetten började pärla sig i pannan på mig och jag kände paniken komma i bröstet. Jag vågade knappt andas. Jag har aldrig känt mig bekväm när jag befunnit mig i folksamlingar och det börjar bli varmt och syret börjar ta slut. I alla fall skyller jag på det den här gången också!  Efter en kvart när meditationen var slut och alla vände sina blickar på mitt svettdrypande ansikte fick jag i alla fall fram ”Gud, vad varmt här är inne” och nån snäll människa erbjöd sig att byta plats med mig, så att jag fick sitta vid det öppna fönstret.

Under hösten 2006 och våren 2007 åkte jag till Malmö och till Bennys vardagsrum för att vara med på ungefär 4-5 olika meditationer per gång. Om jag minns rätt var den varannan vecka vi mediterade. Vi fick stå utanför och vänta till klockan var exakt sju och först då fick vi trycka på porttelefon och bli insläppta. ”Grundgruppen” eller vad man ska kalla oss – vi som var där flest gånger – bestod av en 7-8 tanter och så var vi 3 pojkar, vilket är en ovanligt stor andel i såna här sammanhang. Efter varje meditation gick Benny laget runt och frågade alla vad vi tyckte: ”Ooooo så fint det var” tyckte alla och även jag stämde in i Ooo-kören i början, för jag vågade inte säga annat, men när jag blev varm i kläderna, så vågade jag säga saker som ”Nä, jag upplevde ingenting” eller ”Nä, jag tyckte inte den musiken var bra att meditera till” och det var ju ovanligt bland allt Ooooo-ande i det rummet.

Våren 2007 började jag min Personlig utvecklingskurs i Fanthyttan och då kom jag åter i kontakt med Bergsmeditationen. Jämför man de meditationerna vi gjorde hos Benny med Bergsmeditationen, så tycker jag inte att de gav mig ett smack, MEN jag tycker ändå fortfarande att det var väldigt nyttigt för mig att få ha varit med. Jag fick ju prova på olika meditationsformer, känna på hur det är att meditera i grupp bland en massa främmande människor och dessa främmande människor visade sig vara hur himla trevliga som helst! Tack kompisar för det året vi hade ihop!

Categories: Resan


Hit Counter provided by Los Angeles Windows