Menu

Senaste kommentarerna

Följ Bergsbloggen

bloglovin

Följ Bergsbloggen

Följ Bergsbloggen via email

Fyll i din emailadress, så får du uppdateringar via din mailbox

Gör som 1 annan, prenumerera du med.

Bergsledare.com på Facebook

Klicka på bilden

Klicka på bilden

Besökare:


Hit Counter provided by Los Angeles Windows

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Att åka kollektivt

23 augusti, 2011 - Author: Lars Roslund - Comments are closed

Då har min resa startat – både den fysiska och nästa etapp på min mentala. Det är alltid ett lotteri att åka tåg. I och för sig har jag kanske haft tur för jag tror att detta är den tionde gången jag tar tåget till Fanthyttan och alla gånger utom en har jag kommit fram i tid. I korthet är resplanen buss Staffanstorp – Lund 20 minuter, X2000 Lund – Mjölby 2 timmar och mjölktåget Mjölby – Lindesberg 2 timmar, där jag blir upphämtad för den 10 minuter långa bilfärden till Byskolan.

20110823-120144.jpg

Jag brukar alltid beställa tågbiljetterna i god tid på nätet. Om man gör det kan man få en förstaklassbiljett med mat på SJ för en hyfsat billig peng. Dagens lunch ser i alla fall ut att vara rostbiff och potatissallad. Första missen från SJ ”vagnsnumreringen fungerar tyvärr inte” vilket innebär att jag åker baklänges trots att jag beställt framlängesbiljett.

Tankarna flödar i hjärnan. Vilka blir mina kurskamrater? De kommer ju att bli en del av mitt liv de närmsta 14 månaderna. Vem kommer att bli min mentor? Detta ”påtvingade” kamratskap som har misslyckats två gånger tidigare. Hur många killar kommet vi att vara? Jag gissar på fyra! Det som förvånar mig är att jag känner mig så himla lugn och inte ett dugg nervös – ÄN!

20110823-140123.jpg

Mjölby! Denna världsmetropol i Småland? Jag kan denna lilla station utan och innan efter alla gånger jag varit här. Dags för ”mjölktåget” med första anhalt en av de vackraste platser jag vet: Motala!

Categories: På kurs

Discussion (2 kommentarer)

  1. Lycka till på resan, både den fysiska och den mentala du fixar det..:)

  2. by Britt Hansson

    Mjölby ligger i Blåklintens landskap :)) Ska bli kul att följa Dina öden och äventyr :) Lycka Till :)


Hit Counter provided by Los Angeles Windows