Menu

Senaste kommentarerna

Följ Bergsbloggen

bloglovin

Följ Bergsbloggen

Följ Bergsbloggen via email

Fyll i din emailadress, så får du uppdateringar via din mailbox

Gör som 1 annan, prenumerera du med.

Bergsledare.com på Facebook

Klicka på bilden

Klicka på bilden

Besökare:


Hit Counter provided by Los Angeles Windows

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Tomat-tricket

16 oktober, 2011 - Author: Lars Roslund - Comments are closed

På begäran flyttar jag hit tomattricket från den gamla bloggen

Kan man ge healing till en tomat?

Jag hörde talas om det på workshopdagen härom söndagen – Tomattricket! Att man ska prata med blommorna har jag ju hört förr, men går det verkligen att ge healing till en grönsak? Ja, klart att det GÅR, men hjälper det? För att ta reda på svaret ska jag helt enkelt prova själv och ha dig som vittne. Receptet är enkelt: 2 glasburkar med lock, en tomat och 10 minuter per kväll. För att vara säker på att det är samma organiska sammansättning i bägge burkarna använder jag EN tomat, som jag delar. Om jag hade haft en hel tomat i varje burk i stället, så kunde ju den ena tomaten varit mer besprutad eller nåt.

Meningen med detta experiment är att tomathalvan i den vänstra burken – den med ett X på ska få 10 minuters healing varje dag. Vi får väl se vad som händer!!

Visst ÄR det spännande?

Den tredje dagen – på kvällen

Båda burkarna har stått bredvid varandra på köksbordet. Jag vet inte om det har med healingen att göra, men den ”ohealde” burken har mycket mer kondens på insidan. Det kan ju förstås bero på nåt helt annat – vad vet jag?

Dags att koppla upp och ge 10 minuter till…..

Mögliga tomathalvor!

Det har hänt saker under natten! Bägge tomathalvorna har börjat mögla! Visserligen ser det ut som den kärleksfullt healade halvan inte har lika mycket grönt äckligt mögel på sig, men BÅDA är angripna. Den som hade illusionen att healingen kunde få grönsaken att HELT bli befriad från rötan, kan alltså slå detta ur hågen (eller vad det heter). Healingen kan kanske underlätta, men inte bota helt – i alla fall om du skulle bli angripen av mögel!

Bilden föreställer den healade tomaten och eftersom jag inte vill öppna burkarna än, är den inte av bästa kvalitet. Jag kommer att fortsätta mitt experiment ett tag till. Spänningen stiger…..

Det växer!

Dags för dagens tomatrapport!

Burken med X till höger innehåller den tomathalva, som varje dag får 10 minuters healing. Som du ser på bilden innehåller den andra burken mycket mer fuktighet och är alldeles fylld av kondens på insidan. Så har det varit ända sen andra dagen.

 

Bägge halvorna är angripna av äckligt mögel. Tyvärr kan man inte se skillnaden så bra på bilderna men jag vill inte öppna locken än utan du får helt enkelt tro på mitt ord när jag berättar skillnaden.

 

På den ”ohealde” halvan (bilden till vänster) finns det betydligt fler gröna prickar. Dessutom har det börjat växa nåt vitt sockervaddsliknade gojs på snittytan. Jag kommer att fortsätta ett tag till.

Spänningen börjar bli oliiidlig!

Även tomathalvor förtjänar lite myspys!

Slutet för tomaterna

Är du nyfiken hur det gick? Här kommer bilderna! 

 

 

 

 

 

 

Så här ser den tomathalva ut, som har fått 10 minuters healing per dag i en vecka. Kanske inte så vidare aptitlig, men möglet finns i princip bara på snittytan. Är du beredd för bilderna på den andra?

 

 

 

 

 

 

Vad sa du nu då?? Visst är det skillnad!? Hela tomathalvan är täckt av äckligt vitt mögel! Så här i efterhand retar jag mig på att jag inte lade halvorna med snittytan nedåt, fast sen å andra sidan var det kanske meningen att det skulle bli så här!

Nu återstår väl bara frågan: Hjälper det att ge en tomat healing? Ja vad tycker du?

Categories: Annat

Discussion (1 kommentar)

  1. by marina erlandsson

    Jaa, man kan ju inte undvika åldrandet ,men de underlättar med healingen :yes:


Hit Counter provided by Los Angeles Windows