Menu

Senaste kommentarerna

Följ Bergsbloggen

bloglovin

Följ Bergsbloggen

Följ Bergsbloggen via email

Fyll i din emailadress, så får du uppdateringar via din mailbox

Gör som 1 annan, prenumerera du med.

Bergsledare.com på Facebook

Klicka på bilden

Klicka på bilden

Besökare:


Hit Counter provided by Los Angeles Windows

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Alfons – vårt andra kärleksbarn

22 april, 2012 - Author: Lars Roslund - Comments are closed

Nyss hemkommen från Jönköping

 

Följande text har jag knyckt från Wikipedia:

Pomeranian (Tysk spets / Zwergspitz, Dvärgspets) är en hundras av spetstyp från Tyskland. Den har fått sitt namn efter regionen Pommern, därifrån man anser att hundarna har sitt ursprung. Den är även känd som dvärgspets och är en variant av tysk spets.

Egenskaper:
Pomeranian är en vaken, gladlynt och aktiv liten hund som inte kräver alltför mycket motion, men följer gärna med på längre promenader om ägaren vill. Den är dekorativ och charmfull, gillar barn och upptåg och den fungerar även mycket bra som alarmhund, skäller gärna på okända ljud. Men de passar inte så bra i familjer med små barn på grund av sin litenhet. Risken för skador på valpen är då stor.

Utseende:
Pomeranian har en kort, kvadratisk kropp. Huvudet är rävliknande, kilformat med flat skalle och tämligen kort och spetsigt nosparti. Bettet är saxbett. Ögonen är medelstora och får inte sitta för långt isär. De är något snedställda. Öronen är tämligen högt ansatta, små och bärs upprättstående. Ryggen är rak, bröstet djupt, benstommen tunn. Svansen bärs över ryggen längs ryggraden, flat och rak. Pälsen består av mjuk dunig underull och långt rakt täckhår. När pälsen är som bäst är den så yvig att den döljer kroppens konturer. Pomeranian är inte speciellt krävande med pälsvården, en genomborstning ca 2-3 gånger i månaden räcker. Svansen har i förhållande till hundens storlek enorm fana. Man föredrar enfärgade hundar men flerfärgade är tillåtna om färgerna är jämnt fördelade i fläckar över hela kroppen. Mankhöjden ligger oftast mellan 18 och 23 cm och vikten mellan 2 – 3,5 kg.

Categories: Annat

Discussion (1 kommentar)

  1. by Britt Hansson

    Åååååh – då var min första gissning rätt. Har själv varit stolt ägare till två stycken svarta – på 70-80talet! Helt underbara :))


Hit Counter provided by Los Angeles Windows